Weekenden


Een belangrijke activiteit van het Pastoraat Binnenvaart zijn de weekenden die elk jaar weer worden georganiseerd.

De weekenden nemen in het Pastoraat Binnenvaart eigenlijk een beetje de plek in van wat in een “gewone” gemeente in een jongerenclub of in cursussen en kringen gebeurt.

De mogelijkheid om wekelijks bij elkaar te komen, heeft een schipper immers niet, door de week zijn ze aan het varen, en in het weekend liggen ze verspreid door Europa, ieder op hun eigen wijze zondag te vieren.

Zodoende zijn er vanuit het Pastoraat Binnenvaart de weekenden in het leven geroepen.

Dit alles is te lezen op de website van www.binnenvaartevents.nl in chronologische volgorde.

Bible Outdoor Days  -  25 - 28 maart 2020

Ardennen 2020.

In de Ardennen liggen herinneringen. Herinneringen aan vlotten bouwen en de rivier af. Herinneringen aan abseilen, tokkelen en boogschieten. Aan lange, maar mooie wandelingen. Herinneringen aan kampvuur, aan gezelligheid, aan barbecuen.
Maar ook herinneringen aan indrukwekkende momenten waarin we even iets proefden van Gods aanwezigheid. Aan een onderlinge sfeer van openheid. Aan het wegvallen van kerkmuren, aan het verdiepen van vriendschappen.
Daarom blijven de Ardennen trekken. Daarom organiseren we de Bible Outdoor Days 2020 in de Ardennen van woensdagavond 25 maart tot zaterdagmorgen 28 maart. Dagen met activiteiten, met mooie wandelingen en met elkaar. Dagen waarin we met elkaar de Bijbel openslaan en gaan onderzoeken hoe Gods verhaal in de onze past. Of andersom.
We hopen van harte dat je er weer bij bent, of misschien wel voor het eerst. Dat je de stap neemt en met ons mee gaat. Vele mannen gingen je voor en vonden het mooi.

Aanmelden kan hier.


Tot in de Ardennen!

Wim, Dirk en Peter
Jong Gezinnen weekend  -  3 - 5 April 2020

Ben jij: Schipper (of schippersvrouw)? Getrouwd? Nog zonder kinderen of met jonge kinderen? Hou je van gezelligheid, ontmoeting en Bijbelstudie? Dan is het Jonge Gezinnenweekend echt iets voor jou!

Beloofd is beloofd! Dat is het thema van het 4e Jonge Gezinnenweekend voor binnenvaartschippers. Zowel in dagelijks leven als in je relatie met God is dit een interessant thema. God doet wat Hij beloofd! Dat is wat de Bijbel ons leert. De Bijbel staat vol prachtige beloftes. Maar kun je die allemaal betrekken op jouw eigen leven? En als wij zelf iets beloven, doen wij het dan ook?

Over deze en andere vragen zullen we met elkaar nadenken tijdens de Bijbelstudies. De kinderen zullen door middel van Bijbelverhalen en bijpassende (knutsel-)opdrachten en liedjes ook nadenken over het thema.

De Bijbelstudies staan centraal in het weekend. Daarnaast is er voor de kinderen volop tijd om met elkaar te spelen. En als volwassenen heb je fijn de tijd om eens gezellig bij te kletsen met je collega-schippers!

Omdat we uit ons jasje groeiden gaan we dit jaar naar een andere locatie, een groepsaccomodatie op camping 'de Oldemeyer' in Hardenberg
Voor meer informatie:   https://www.oldemeyer.nl/groepsaccommodatie

Heb je vragen, dan kan je mailen of bellen:
Edith Schippers, 06-19450143
jongegezinnenweekend@gmail.com

Heb je zin om mee te gaan? Meld je dan aan.
Inschrijven kan hier.
De kosten zijn € 295,- per gezin

Voor verslagen en foto's van voorgaande evenementen klik hier.

Binnenvaartpastoraat